/ Sport

Blijft KV Mechelen in 1ste klasse?

De slotspeeldag van het Belgisch voetbal is razend spannend. KV Mechelen neemt het zondag op tegen Waasland-Beveren. Voor de club uit Mechelen wordt het dit weekend de macht van het jaar. Ze staan samen met KAS Eupen onderaan het klassement deze neemt het op tegen Excelsoir Moescroen.

De twee clubs hebben allebei 24 punten, daarom is het doelsaldo zo belangrijk voor beide clubs. Hierin heeft KV Mechelen een zeer klein voordeel aangezien ze één doelpunt meer hebben dan Eupen. De supporters van Mechelen willen allemaal hun ploeg naar de overwinning schreeuwen. Dit heeft ervoor gezorgd dat het stadion volledig uitverkocht is voor zondag.

Toen dit nieuws bekend werd gemaakt vroegen de reporters van RTV aan de coach of de spelers er klaar voor waren. Van Wijk antwoordde hierop:"Iedereen is anders. Sommigen bezwijken onder de degradatie stress, terwijl anderen juist staan te springen om deze grote wedstrijd te mogen spelen. We moeten gewoon proberen de juiste spelers op de juiste plaats te zetten."

De mentaliteit om te vechten voor elke bal is zeer goed aanwezig bij de spelers. Cobbaut verwoordde dit als volgt:"We moeten 90 minuten vechten voor elke bal en gewoon zo snel mogelijk een goal maken. Dan denk ik dat het zeker goed zal komen."

Het resultaat zullen we zondag weten als de 90 minuten om zijn. Tot slot zou het volgens de andere clubs van de competitie jammer zijn als een club met zoveel trouwe supporters en een mooie clubgeschiedenis zou moeten zakken.

Wordt vervolgd...