/ Excursie

Blitzbezoek aan Brussel. Excursie 4e jaar '17

Ook het vierde jaar ging er een dagje tussenuit op 29 september. Zij namen de rechtstreekse verbinding naar Brussel, de Belgische hoofdstad. Hieronder hun belevenissen verteld door twee jongens.

In de voormiddag konden de leerlingen kiezen tussen verschillende mogelijkheden. Je kon het justitiepaleis, de VRT, het legermuseum, het wetenschapsmuseum of het Margrittemuseum bezoeken of je kon een wandeling maken in de Marollen. Als je het justitiepaleis had gekozen, kreeg je er informatie over de geschiedenis en wat ze er allemaal doen. Wie de VRT had gekozen, kreeg informatie over de programma’s die daar gefilmd worden en je mocht zelf ook een set betreden. In het legermuseum kreeg je een interactieve rondleiding doorheen het museum. Als je het wetenschapsmuseum had gekozen, leerde je vooral iets bij over natuurwetenschappen. In het Margrittemuseum kreeg je een rondleiding door het museum van moderne kunst en dan vooral van de kunst van Margritte. Als je de wandeling in de Marollen had gekozen, kon je de hele voormiddag wandelen en kwam je langs vele speciale gebouwen.

Excursie4

Het intensieve namiddagspel gaf je de kans om Brussel te verkennen op een leuke en sportieve manier. In een race tegen de tijd en op stap door de heuvels van Brussel moest je op verschillende punten zien te geraken, maar onderweg moest je creatieve en intelectuele opdrachten uitvoeren: leuke groepsfoto’s maken van toeristische locaties, leuke vragen en weetjes oplossen over de stad Brussel … Het was echter vermoeiend in de late namiddag door het warme weer. Daarentegen, als je je haastte mocht je een ijsje of drankje kopen als verfrissing. Voor wie goed mee deed en alle opdrachten vol enthousiasme uitvoerde, was het een echt een topnamiddag.