/ Groen

De Groene Week!

De week van Dikketruiendag wordt uitgeroepen tot de Groene Week! Dat betekent dat we ons volgende week al, tussen maandag 13 februari en vrijdag 17 februari, nog eens éxtra op ons leefmilieu focussen door elke dag een ander aspect in de kijker te zetten.

Lees verder onder de affiche.

alt

Maandag 13 & Vrijdag 17 februari: SRCO's GOT TALENT

Wat maakt er mensen warm in koude dagen? Niet de verwarming een graadje hoger zetten in ieder geval, maar wel hartverwarmende acts u gebracht door het grootste talent van de school.

Dinsdag 14 februari: GROEN VERVOER

De school bereiken met de fiets of het openbaar vervoer is soms een hele opgave. Toch vermindert het onze uitstoot en daarom proberen vandaag met de hele school op een groene manier op school te geraken.

Woensdag 15 februari: EEN APPEL, EEN GEZOND GROEN TUSSENDOORTJE

Een heerlijke appel hoeft niet van ver te komen, voor de liefhebbers is er tijdens de speeltijd dan ook een biologisch gekweekt appeltje.

Om de energie te besparen, halen we vandaag de beamers en computers zoveel mogelijk uit de stekker. Het belooft dus een klassiek dagje met lei, griffel en bord te worden.

Donderdag 16 februari: AFVAL en ENERGIEZUINIG

Deze dag gaan we volop voor een afvalarme dag. Weg met de verwerpelijke aluminiumfolies en vervuilende plastieken, vandaag zijn brooddozen voor de boterhammen, drinkbussen om uit te drinken en tussendoortjes in herbruikbare doosjes een must! Hiermee proberen we als school onze afvalberg te verkleinen. Let je er meteen ook op dat je het licht dooft en de ramen sluit bij het verlaten van de gang of het klaslokaal?

Je kan vandaag, net als op vrijdag, ook meteen de kledij die je niet meer gebruikt binnenbrengen in het TO-lokaal!

Vrijdag 17 februari: KLEDIJ INZAMELEN en DIKKETRUIENDAG

Vandaag zamelen we gebruikte kledij in, waarmee we anderen uit onze samenleving een plezier kunnen doen. Kledij kan zowel donderdag 16 als vrijdag 17 februari meegebracht worden en mag ’s ochtends naar het TO-lokaal gebracht worden. Hiermee proberen we als school een steentje bij te dragen aan een solidaire samenleving.

De verwarming wordt traditiegetrouw een graadje (of twee, drie) lager gezet. Een extra dikke trui is dus geen overbodige luxe! Hiermee proberen we als school een kleine, maar waardevolle bijdrage te leveren aan het milieu. Vergeet ook je fotogenieke zelve niet, want de photobooth is helemaal terug!

Een initiatief vanuit de leerlingenraad, door het Groencomité bedacht en tot stand gebracht, met behulp van enkele enthousiaste leerkrachten.