Drinken op school, moet kunnen!

Dinsdag het zevende lesuur. De meeste leerlingen zitten achter hun schoolbanken. Ik zit echter op café samen met zesdejaars Pieter, Kwinten, Brecht en Bert! Een pintje pakken tijdens school moet kunnen, maar hoe komt het dat dit zomaar ongestraft mag?

“Eigenlijk zijn we toch ons huiswerk aan het maken”, zegt Pieter. “Aangezien we natuurlijk wel moeten weten wat voor soort bier we willen brouwen, moeten we verschillende smaken geproefd hebben.” Hun seminarieproject bestaat concreet uit één plan: een eigen bier brouwen. Hiervoor hebben de vier snuggere kerels een stappenplan. Eerst maken ze een “winkellijstje”. Ze hebben mout, hop, water en kruiden nodig. De producten moeten een goede prijs-kwaliteitsverhouding hebben. Deze verhouding checken ze op brouwvisie.nl. Nadat de juiste ingrediënten zijn gevonden, begint het echte brouwen. Ze zullen drie à vier recepten uitwerken en daar vijf liter per soort van brouwen. Het bier dat het beste uit uit deze “wedstrijd” komt, wordt vervolgens als een groot vat van 80 liter gebrouwen.

Dit idee van de vier jonge kerels kwam eigenlijk al tegen het einde van het vierde. Ze hebben bij vrienden gehoord dat bier brouwen op een andere school mocht, dus waarom niet hier? Ze hebben het voorstel destijds echter te laat ingediend en waagden dit jaar opnieuw hun kans! Hoe komt het dat dit als een project kan beschouwd worden? “Heel simpel”, reageerde Kwinten, “we voegen er gewoon een chemisch aspect aan toe”. De eerste recepten zouden tegen ongeveer 5 november af zijn en dan kan het werkelijke brouwen beginnen! Onder leiding van meneer Happaerts zal dit project tot een goed einde gebracht worden.

Wij mogen één gelukkige lezer meesturen om het bier te proeven tijdens de eerste testfase. Hoe die wedstrijd zal verlopen, maken we later bekend. Hou vooral onze Facebookpagina in de gaten!