EN ER WAS VUUR!!!!

Zaterdag 8 oktober hadden sommige leerlingen van het zesde middelbaar al de kans om hun sponsoractie van Broederlijk Delen uit te voeren. Ze konden namelijk een dagje gaan helpen in het Kollintenbos (Bos van Aa). Zij waren daar natuurlijk niet alleen, de zesdejaars werden begeleid door een aantal van onze groene leerkrachten, onze directeur en twee mensen van Natuurpunt zelf.

Wat hebben ze daar gedaan?

Wel, onze vredelievende leerlingen moesten zoeken naar hun innerlijke pyromanen en deze naar boven halen. Ze creëerden twee grote vuren om alle omgehakte bomen en afgehakte takken op te gooien. Het hele Bos van Aa is een grote kom in de vallei van Laarbeek, maar soms groeien er bomen op plaatsen die oorspronkelijk open plekken waren.
Zo'n plaats heeft onze groep dan vrij gemaakt. Dit is nodig zodat het Kollintenbos een natte plek blijft. Aangezien de Laarbeek, die het bos in tweeën deelt, de nabijgelegen gebieden onder water zet, is het bos altijd al een vochtig gebied geweest. De dieren en de planten zijn het dus gewoon om een natte winter te hebben.

Dit alles was absoluut geen ondankbaar werk, naast het feit dat de leerlingen lieve bosdiertjes konden helpen en geld konden inzamelen voor Broederlijk Delen, kregen ze ook nog eens een warme tas pompoensoep en een plakje cake van mevrouw Aelvoet, mevrouw Putseys en mevrouw De Leersnijder. Niet alleen hebben we de natuur blij gemaakt, de mensen van Natuurpunt waren zeer tevreden met het verrichte werk.

Facebook cover photo licensed under CC BY-SA 2.0, taken by Amanda Slater