/ Leerlingenraad

Tweedaagse leerlingenraad: komt de schoolradio terug?


Vorige week dinsdag kwamen onze klasvertegenwoordigers samen voor de leerlingenraad. Deze keer niet in een saai lokaal, maar op het prachtige domein Roosendael. Nadat iedereen geïnstalleerd was in de slaapzalen van het oude koetshuis, waren we klaar voor de tweedaagse!

Na een lekkere spaghetti stond een avondwandeling op het programma. Met een zaklamp in de hand vonden we hun weg langs soms heel modderige paadjes. Er moest natuurlijk ook vergaderd worden en na de wandeling zette iedereen zich aan de tafels die we in een kring hadden opgesteld. De agendapunten voor die avond waren diverse ingestuurde puntjes, maar ook de vraag of de leerlingenraad nu al vorderingen gemaakt had, kwam aan bod. Misschien zijn ze nog niet merkbaar, maar de leerlingenraad heeft al bepaalde veranderingen doorgevoerd en er zijn verschillende voorstellen die besproken worden met de directie.

De leerlingenraad besprak bijvoorbeeld de problematiek in de fietsenstalling op de speelplaats. Enkele leden van de leerlingenraad hebben al geëxperimenteerd met een wandel- en fietsstrook om het wandel- en fietsverkeer beter te scheiden en circulatie te verbeteren. Ook is er een plan om de fietsen van leerlingen van de lagere school die langer op school blijven in een aparte zone te laten zetten om plaats te maken op de helling. De leerlingenraad probeert ook de schoolradio terug op te richten.

Na het lange overleg was er genoeg tijd om onderling nog dingen te bespreken of gewoon even bij te praten. Toch was iedereen blij dat ze na deze vermoeiende maar succesvolle dag in hun bed konden kruipen, want ’s ochtends werd er na het ontbijt direct doorvergaderd. Ook meneer Vos en meneer Duhamel kwamen even kijken en beantwoordden een paar praktische vragen. Tot de middag werden er nog onderwerpen besproken en na weer een lekkere maaltijd was het tijd om op te ruimen en naar huis te vertrekken met verschillende agendapunten ingepland en een resem onderwerpen om aan de klas te vertellen.

Het was een geslaagde tweedaagse met creatieve ontwerpen en concrete oplossingen. Zeker voor herhaling vatbaar!

De leerlingenraad zou bij deze graag een oproep doen om opmerkingen of vragen zeker aan de klasvertegenwoordigers te melden zodat ze hier iets mee kunnen doen.