/ Cultuur

Het Zwartste Zwart

Vorig schooljaar legde het Poëzieboek een weg af doorheen de Mechelse middelbare scholen. Met als thema 'Het Zwartste Zwart' gingen steeds een aantal enthousiaste leerlingen aan de slag en haalden ze het creatiefste in zichzelf naar boven. Zo kwam het boek ook langs in het College. Het Cultuurcomité zorgde voor de creatieve invulling, alsook de zesdejaars die op Gedichtendag in het zwart op school verschenen.

Van filmpjes tot gedichten, van schilderkunst tot origami vogels en zelfs mode, iedereen had wel iets moois te bieden. Nu staat de inhoud van het Poëzieboek tentoongesteld op de zolder van het Predikheren. En het allerbeste: de inkom is gratis! Wil je graag weten wat het College heeft uitgespookt met het Poëzieboek? Het Predikheren (waar de nieuwe bib van Mechelen komt) staat nog de hele maand september open.

Niet alleen de creaties rond 'Het Zwartste Zwart' zijn er te bewonderen. Je kunt er namelijk ook oude boeken kopen, een quote van Guido Gezelle inspreken, chillen op de binnenkoer, de zolder met de tentoonstellingen bezoeken en nog veel meer!

Meer info op https://www.uitinmechelen.be/openpredikheren