/ Groen

Hoge bomen vangen veel werk: groendienst in het Bos van Aa


Gesleur aan takken en stronken, geronk van een kettingzaag, en menig jonge boom die krakend naar beneden dondert. U vergist zich, een aflevering van American Loggers is het niet, maar de werkdag in het Bos van Aa was ongetwijfeld uw tweede gok. Leerlingen van het zesde jaar spaarden tijd noch moeite om op zaterdag 26 september de handen uit de mouwen te steken in samenwerking met Natuurpunt, beheerders van het terrein.

Afgezien van het harde labeur dat tijdens de ochtend en namiddag verricht werd, vond er ook overdracht van het peterschap van het Bos van Aa plaats - met een toespraak van de in ontvangst nemende partij, meneer Schroyens, en de waarnemend burgemeester van Zemst. Aangezien de burgemeester zelf op het moment in Roemenië vertoefde, waarvan geen details aan de Flits-redactie bekend zijn, was zijn vervanger de hooggeachte en uiteraard volledig legitieme interim-burgemeester, meneer Vandermeire.

Tijdens het werk mocht het aan plezier ook zeker niet ontbreken. Enkele inventieve leerlingen organiseerden zelfs hun eigen “Highland Games” met de dikkere stronken die tussen de stapels te vinden waren.