/ Cultuur

Ik denk, dus ik pen

Schrijvers, dichters, woordgoochellaars! Het is jullie moment om te schijnen! Jullie moment om je hersenkronkels, doemideeën, urenlange retrorieken en droombeelden die je ooit op papier hebt gezet de wereld in te duwen! Er komt namelijk een poëziewedstrijd naar ons College!!!

Begint je schrijversbloed al te borrelen bij deze gedachte? Maar zit je nog met een paar vragen? Laten we deze dan voor je oplossen!

Wie mag meedoen? Alle leerlingen van het Sint-Romboutscollege mogen meedoen. Er wordt een winnaar per graad geselecteerd.

Over wat dichten we? Over alles wat je prachtig schrijvershartje maar begeert! Er is geen thema voorzien.

Hoe gaan we te werk?

-Typ je gedicht op een groot blad (type A4). Het oorspronkelijke, ongepubliceerde gedicht mag niet langer zijn dan één bladzijde.

-Je gedicht mag in om het even welke taal geschreven zijn.

-Onderteken je gedicht met je schuilnaam. Heb je die niet, verzin er dan één voor de gelegenheid. Vermeld ook in welke graad je zit.

-In een omslag stop je een briefje met daarop je pseudoniem en je echte naam. Zo weet de jury niet van tevoren wie het gedicht geschreven heeft.

-Stop je gedicht én de omslag in een tweede omslag.

-Deponeer dit alles in de gedichtenbus van jouw graad op het leerlingensecretariaat.

-Plagiaat is niet toegestaan. Indien blijkt dat het gedicht van de deelnemer een reeds bestaande tekst van een derde is, wordt hij / zij uit de wedstrijd geweerd.

-Deponeer uw gedicht in de gedichtenbus op het leerlingensecretariaat. Zorg wel dat je het gedicht in de bus van jouw graad deponeert!

Deadline

Op dichten zou geen eindpunt mogen staan, maar voor deze gelegenheid is er toch een voorzien. Dinsdag 18 april is de laatste dag dat je je gedicht mag in leveren.

Hoe zit het met het winnen?

De winnaar wordt per graad gekozen door alle leden van de werkgroep taalbeleid. Zij zullen oordelen over de inhoud, de verwoording, de stijl en de originaliteit. Wat wint de winnaar? Eeuwige roem natuurlijk en de eer om zijn/haar gedicht voor te brengen tijdens het SRCOrkest.