/ Excursie

Inleefreis met Tumult

Silke Cuypers van Tumult stuurde de leerlingenraad de onderstaande brief, met de vraag of er leerlingen geïnteresseerd zijn om in augustus naar Armenië of Ghana te reizen. Infomoment op zaterdag 18 november.

We organiseren elk jaar een inleefreis naar een andere bestemming, steeds in samenwerking met een lokale partner. Vanaf 2018 organiseren we jaarlijks twee inleefreizen, in beide staan ontmoeting en uitwisseling centraal. De inleefreizen zijn ingebed in een traject, met weekends vooraf en na de reis ter voorbereiding, groepsvorming en evaluatie. De getuigenissen van de jongeren spreken boekdelen: "Het heeft mijn kijk op het leven ook veranderd en heeft me naast wijzer ook veel volwassener gemaakt." … “Het is zeer fascinerend en verrijkend om op deze manier in een andere cultuur te worden gedompeld, maar ook vaak heel pakkend, zowel op een positieve als negatieve manier.”

Dit jaar gaan de reizen naar Armenië en Ghana. De reis naar Armenië duurt twee weken en draait rond fotograferen en films maken samen met Armeense jongeren. De reis naar Ghana duurt drie weken en is vooral sociaal vrijwilligerswerk: samen met Ghanese jongeren sport en spel activiteiten organiseren voor kinderen. Meer info zoals de inhoud van de reis en data van weekends vind je alvast hier. We organiseren twee infomomenten (25/10 ’s avonds in Gent, en 18/11 in de namiddag in Mechelen – op ons kantoor aan de Brusselsepoort) open voor jongeren en hun ouders.

Willen jullie mee helpen informatie over de reizen verspreiden aan jullie leerlingen? Bv via smartschool, leerlingenraad of klasafgevaardigden. Ik kan jullie als gewenst ook posters en flyers opsturen. De inleefreizen zijn voor jongeren geboren in 2000, 2001 of 2002 (van 15 tot en met 18 jaar dus). De jongeren moeten houden van in groep op reis gaan en openstaan voor nieuwe culturen. Heel belangrijk is bereidheid om zich een heel jaar lang te engageren door aanwezigheid op de verschillende weekends. En door hun ervaringen van op reis te delen met hun omgeving.

Alvast hartelijk bedankt voor jullie hulp bij het verspreiden en de kans die je daardoor geeft aan nieuwsgierige jongeren om een stukje van de wereld te ontdekken.

Vriendelijke groetjes,
Silke Cuypers

Inleefreis | Leren van oorlog | Bataljong | Vorming
Tumult - talent voor samen leven
Brusselsepoortstraat 8 | 2800 Mechelen
www.tumult.be | Facebook | 015 43 56 96

Ga op inleefreis naar Ghana of Armenië
Kom naar een infomoment op 25/10 of 18/11 - Lees meer