Leerlingen laten hun S.T.E.M horen

Onder leiding van een vijfkoppig leerkrachtenteam kunnen de leerlingen van de eerste graad vanaf dit jaar profiteren van een nieuwe middagactiviteit:
deze S.T.E.M-lessen (Science, Technology, Engineering & Math) bieden de deelnemers de mogelijkheid zich wegwijs te maken in de wereld van de toegepaste wetenschap.
Momenteel houdt deze middagactiviteit, die maandag- en vrijdagmiddag plaatsvindt, zich bezig met geocaching, een schattenjacht waarbij de leerlingen zich moeten oriënteren volgens het aardrijkskundige gradennet om bij de coördinaten van hun prijs terecht te komen. Om dit te doen trekken de deelnemers in groepjes geregeld door Mechelen, samen met hun begeleiders.

De leerlingen van S.T.E.M ijverig aan het werk

Na hun ervaring met *geocaching *zullen de leerlingen ook nog kennismaken met de effecten van straling op de groei van planten, waarbij ze hun eigen plant zullen onderhouden en bestuderen, en nog veel meer.

Dat het idee populair is, daar is geen twijfel over: na slechts twee dagen waren de vijftig plaatsen reeds allemaal volzet!