/ Excursie

Met het 3de jaar naar Namen

Foto
Eén van de vele prachtige foto's getrokken door onze 3de jaars

Dit artikel is geschreven door Marie Van Buggenhout.

Op school kwam bijna iedereen al klagend over het veel te vroege uur aan.Ikzelf vond het wel grappig. We stapten een kwartier later op de bus. Ongeveer een half uur later kwamen we aan in Namen. De bus stopte aan de brug, vlakbij het ‘archeologisch museum’, dat we later op de dag beter zouden leren kennen. We werden in de vooraf afgesproken groepjes in het centrum van Namen gedropt. Ook werd er ons nog medegedeeld dat we aan alle leerkrachten die we tegenkwamen puzzelstukjes moesten verzamelen. Daarna gingen we alvast opzoek naar de eerste opdracht die we al vlot vonden. In de daarna volgende opdrachten waren we creatief genoeg om altijd een passende foto te kunnen trekken; want zo waren bijna allemaal de opdrachten: neem een foto bij het Theater van Namen en zet de beste acteur op de voorgrond, bij elke opdracht voelde wel iemand zich geroepen te acteren voor de foto.

Om 10.40 moesten we bij het kunstmuseum van de stad zijn. We vroegen aan voorbijgangers waar dat zich bevond en vonden het al snel. Op de vragen die het bundeltje ons voorschreef vonden we snel antwoord, we waren er dan ook in een half uur weer buiten. We hadden ondertussen al 3 puzzelstukjes verzameld. Maar in het museum had een leerkracht die de wacht hield ons verteld dat er ook verklede leerkrachten rondliepen. Daar wisten we niets van! Dus renden we in Namen rond in de hoop er nog één tegen te komen in het laatste half uur dat ze rondliepen. We vonden er uiteindelijk één van de drie. Het was middag iedereen zocht een plek om te eten.

In de namiddag verdeelden we onze tijd tussen het zoeken van leerkrachten, in de hoop nog puzzelstukken te vinden, en het oplossen van de overige opdrachten. We vonden uiteindelijk wat de puzzel onthulde en zetten onze tocht verder naar het archeologisch museum, zoals afgesproken. We losten de opdrachten met bijhorende voorwerpen op en haastten ons naar de Citadel. deze was gesloten, dus er was een vervangende opdracht voorzien: we moesten de Citadel tekenen. Bij deze opdracht voelde ik me geroepen en speelde het in de weinige overige tijd klaar. De laatste 8 minuten in Namen brachten we al sprintend naar de bus door.

Een leuke excursie was ten einde.