/ Excursie

Met het 4de jaar naar Parijs

Foto Parijs

Met het Hemelvaartweekend was het weer zover: de tweedaagse naar Parijs. Lachen, gieren, brullen elk jaar opnieuw! Alleen ging het er dit jaar voor één klas een beetje anders aan toe. In plaats van de normale tour die de andere klassen deden, deed deze klas het anders. Onder leiding van meneer Minne en meneer Van der Jeugt kreeg deze klas een heus stadsspel voorgeschoteld. Het doel? De leerlingen actiever laten deelnemen aan Parijs.

Foto meneer Minne en meneer Van der Jeugt
Meneer Minne en meneer Van der Jeugt hadden zich zelfs verkleed, al is dit niet de volledige outfit want het was een beetje te warm om dit aan te houden.

Hoe ging het in zijn werk? De klas werd in groepen verdeeld en de leerlingen haalden hun beste Frans boven om zo veel mogelijk punten bij elkaar te sprokkelen en zo Parijs te veroveren, door bijvoorbeeld je liefde te verklaren in het Frans aan een onbekende en toeristen de Mona Lisa te laten nadoen. Ook moesten de leerlingen zelf gids spelen. Iedereen kreeg per twee of drie een gebouw toegewezen, waarover ze dan een korte uitleg moesten geven. Dit werd dan ook beoordeeld door de leerkrachten. Ondanks het vele stappen, de moeilijke opdrachten en de regenbui bij de Eiffeltoren, was het spel zeker en vast geslaagd! Of het zal meegenomen worden naar volgende jaren is nog niet zeker. Hoe dan ook was het een toffe ervaring en hopelijk is het Frans van de leerlingen erop vooruitgegaan. ;)