Mevrouw Van Looy dirigeert koor

Wij van College Flits! legden recent ons oor te luister bij een nieuw muzikaal project: het koor. Dit koor bestaat uit een grote groep gemotiveerde meisjes met een leidende jongen op piano, gesuperviseerd door mevr. Van Looy, en repeteert dan ook wekelijks. Van deze repetitie krijg je van ons een verslag.

Beschrijving van de foto

Eenmaal de meisjes op gang waren, werden onze oren verwend door een samenspel van mooie stemmen. De meisjes zijn in twee groepen opgedeeld; langs de ene kant hebben we de sopranen en aan de andere kant zitten de alten. Na een paar minuten kregen wij zelf ook de drang om mee te zingen met Safe&Sound van Taylor Swift. Dankzij de leuke sfeer die er heerste, vloog de tijd echt heel snel.

Beschrijving van de foto

Later hebben wij ook een klein interview gedaan met mevr. Van Looy. 
Zij wist ons te vertellen dat het koor is voort gegroeid uit het oude gospelkoor. Dat bestond uit oudere leerlingen, en door de weinige toestroom van nieuwe leden verdween dat langzaam. Toen ze net met haar schoolcarrière begonnen was, had zij leiding over de middagactiviteit: vrij spelen. Leerlingen hadden de kans om onder de middag naar het M.O. lokaal te gaan en daar los te gaan op de instrumenten. Na een tijd kreeg ze aanvragen van eersteen tweedejaars om te komen zingen aangezien er niet genoeg plaats was in het schoolorkest.

Beschrijving van de foto

De groep bestaat voornamelijk uit kinderen van het eerste, tweede en derde omdat mevr. Van Looy in die jaren lesgeeft en daar veel reclame kan maken. Ze deed ook een warme oproep naar de oudere jaren, die zeker ook welkom zijn! Jongens die graag mee zouden doen, zijn zeker ook welkom. Het niveau van zang is niet erg belangrijk, maar je moet wel een zekere stemvastheid hebben.

Als besluit konden Douwe en ik (Christophe Vekemans) alvast opmaken dat het koor zeker geen saaie boel is met enkel meisjes: er wordt namelijk enkel moderne popmuziek gezongen. Wij kijken zeker uit naar het optreden dat op Colympia gegeven zal worden.