/ Evenement

Proclamatie Class of 2018

Met de proclamatie van 2018 studeert een lichting vol geëngageerde en enthousiaste leerlingen af. De avond van 25 juni 2018 was gevarieerd met speeches, foto's uit de oude doos, filmpjes, felicitaties en natuurlijk de diploma-uitreiking zelf.

 • Een dag in het College
  Bij het betreden van de podiumzaal werd een filmpje van Quinten Pinkhof getoond. De oud-ondervoorzitter van de leerlingenraad en fotograaf bij uitstek heeft een typische schooldag gevat in een paar beelden. Compleet met de ronde van mevrouw Reubens en sfeerbeelden van onder andere het orkest en toneel.

 • Verwelkoming en speech door Alexander Janssens
  Voorzitter van de leerlingenraad, Alexander Janssens, kreeg de eer om de avond te openen. In een treffende speech keek hij nostalgisch terug op zes jaar Sint-Romboutscollege.

"Wij zijn, wij waren 'het College'. Deze school vormen we met z'n allen, alle duizend en meer mensen."

Namens de zesdejaars bedankte hij de ouders, directie, ondersteunend personeel, secretariaat en leerkrachten. Namens de school bedankte hij alle leerlingen die zich in het cultuurcomité, groencomité, feestcomité, de CollegeFlits, leerlingenraad, meters & peters, schooltoneel en/of schoolorkest hebben geëngageerd. Verder feliciteerde hij de zesdes met hun prestaties.

 • Muzikaal intermezzo I door het SrcOrkest

 • Toespraak door de directeur
  Meneer Schroyens stond stil bij de rol van de ouders en van de leerkrachten. Het zijn tenslotte zij die de zesdejaars tot hier hebben gebracht. De directeur keek hoopvol naar de toekomst en wenste de zesdejaars alle geluk toe voor de toekomst.

 • Speech Silke Van Poeyer
  Steun en toeverlaat van het zesde en coördinerend lid van het feestcomité Silke Van Poeyer zette enkele zesdejaars in de spotlights voor hun verdiensten in olympiades. Ze keek terug op een jaar vol winstgevende activiteiten voor het eindejaarsbal.

 • Muzikaal intermezzo II door het SrcOrekst

 • Presentatie en toespraak OLB
  Oud-leraar en -directeur Walter Buijs nodigde de kersverse oud-leerlingen uit voor de oud-leerlingendag in oktober volgend schooljaar.

 • Speech Wanaka Mannaert
  "Je hebt een beetje geluk nodig om gelukkig te worden. Je hebt een beetje wil nodig om dat geluk te zien." Wanaka keek vooruit naar een veelbelovende toekomst voor ons allemaal. Maar ze zag ook de kleine beetjes geluk die we in het College hebben mogen ervaren.

 • Proclamatie
  De geslaagde leerlingen werden op het podium geroepen door adjunct-directeur meneer Duhamel. Zij ontvingen het jaarboek van de Oud-Leerlingenbond, hun examenresultaten en hun diploma.