/ Excursie

Reis naar verschillende bestemmingen: excursie 5de jaar

Vrijdag 2 oktober was het weer zo ver: op excursie. Voor de mensen uit de richting wetenschappen-wiskunde betekende dat een bezoek aan Isotopolis (centrum voor radioactief afval) en de sterrenwacht in Hove. De andere leerlingen gingen naar het Fort van Loncin en Luik.

In de voormiddag/namiddag kregen we een rondleiding in het Fort van Loncin, dat op 16 augustus 1914 werd verwoest door een granaat van 42cm die de munitiekamer van het Fort had geraakt. Er liggen nu nog altijd lichamen van soldaten die men niet kan bergen wegens munitie die nog kan ontploffen. Door een enthousiaste gids die veel leuke anekdotes wist te vertellen, kregen we een gedetailleerde en interessante rondleiding.

De leerlingen van de richtingen talen kregen een iets andere excursie dan gewoonlijk. In plaats van een gewone excursiebundel in te vullen mochten ze zelf kiezen waar ze naartoe gingen en moesten ze onderweg foto's nemen. Met de info die ze hebben verzameld en de foto's die werden getrokken, moeten ze dan een presentatie maken, die ook op punten komt te staan, voor het vak Frans. Zo hadden de leerlingen meer tijd om van Luik te genieten.