/ Excursie

Skireis tweede jaar: sneeuwpret verzekerd!

Om 20:00 waren we vertrokken voor een best lange reis van wel 20 uur. Onderweg maakten we wel genoeg tussenstops om naar het toilet te gaan en eventueel iets te kopen. Toen we eindelijk aankwamen, ging een deel eerst naar de kamer en een ander deel vloog er meteen in op de skiset. Om half zeven gingen we eten: eerst was er een saladebuffet met mini-pizzaatjes, vervolgens een hoofdgerecht met pasta en als tweede hoofdgerecht kreeg je vlees met groenten. Een dessert was er ook altijd. Genoeg brandstof alvast om in vorm te zijn voor de vele fysieke activiteiten. Als avondactiviteit leerde je je monitor kennen.

De skidagen volgden elkaar in sneltempo op: tussen het skiën door kwamen we 's middags samen om te eten en dan hadden we een uurtje vrij. 's Avonds waren er ook verschillende avondactiviteiten georganiseerd: zo kon je je monitor leren kennen, was er een quiz tussen jongens en meisjes, gezelschapsspelletjesavond, een gezellige fakkeltocht met op het eind warme chocolademelk.

De vierde dag mochten we met onze onesie gaan skiën. Dat was best leuk. Als avondactiviteit sloten we deze week af met een après-ski gaan om daarna, binnen, tijdens de fuif het feestje voort te zetten. Na de fuif werden de diploma’s en de medailles uitgereikt. Hierna werd ons nog een hele diashow met foto’s, die de hele week door genomen waren, getoond.

De laatste dag was er sneller dan verwacht. Ski- of snowboardmateriaal werd teruggebracht, valiezen gemaakt en ingeladen... Na een laatste groepsfoto stapten we moe maar tevreden de bus op naar huis. De skivakantie was gedaan!"