SRChistOria: Mocht men ooit met sneeuwballen gooien?

Voor ons allerlaatste geschiedenispraatje van dit schooljaar gingen we op zoek naar de geschiedenis van onze speelplaats. In al die jaren heeft deze een ware metamorfose ondergaan en zijn er duizend en één dingen veranderd.

Hier zien we de oude wc’s die er stonden tot de jaren 90, deze werden toen afgebroken met de komst van de meisjes. De oude wc’s waren ouderwets, en vies. Er werden toen nieuwe toiletten gebouwd in de H-blok, die ze nu dus aan het renoveren zijn, en kreeg de bijnaam het ‘pispaleis’.
Het pispaleis

Op de plek van de huidige lagere school was er vroeger een tuin zoals je kan zien op de onderstaande foto. De tuin verdween in de jaren 60’ met de bouw van de lagere school
Tuin bij lagere school

Als er iets is dat we jaarlijks terugzien, dan is het wel dat de speelplaats elke winter weer bedekt wordt met een laagje sneeuw, tot vreugde van velen, tot ergernis van anderen. Alhoewel sneeuwballen gooien altijd al verboden is geweest, vond men altijd wel manieren om zich ermee te amuseren, zoals het aanleggen van een heuse ijsbaan!

Sneeuwman
Helaas werd toegang tot eventuele foto's van deze ijsbaan geweigerd door de directie. Men zei tegen ons dat het beter was geen foto's hiervan te publiceren om leerlingen niet op gedachten te brengen