/ Thee met boekjes

Thee met boekjes I J

ABCDE
FGHIJK
LMNOP
QRSTU
VWXYZ

De ijle nacht vervaagt en maakt plaats voor een heldere hemel. De zon piept door de gordijnen. Haar stralen schijnen. Dromen beginnen te verdwijnen. Langzaam wordt de wereld wakker. Het koppel i j ontwaakt uit een diepe slaap.

Later op de dag liggen ze op hun rug in het gras en staren ze naar de witte wolkjes die voorbijdrijven. Zo luchtig en licht en zonder zorgen. Steeds maar op reis naar weet-niet-waarheen. Temperaturen stijgen doorheen de dag en blijven niet zo ijskoud als ‘s ochtends, maar wolken staan stil wanneer ze willen. De tijd verstrijkt en de druppels vallen steeds sneller naar beneden tot het echt giet. i en j haasten zich naar binnen.

Ze halen opgelucht adem en glimlachen naar elkaar. Nog net gespaard van de bui. Door de regen verschuiven hun bezigheden.

i schrijft zo een gedicht of
twee, j leest gezellig mee

Buiten wordt het donkerder en binnen gezelliger. Lichtjes en kaarsjes gaan aan. Koffie met een wolkje. Een stukje citroentaart.

De regen tikt tegen het dakraam. Ze liggen met hun ogen open, maar de slaap laat niet lang op zich wachten. Een helderblauwe ijsvogel brengt zijn duet met een kleine, ijzergrijze nachtegaal. Het begin van nieuwe dromen.

Alleen vrije dagen worden zo dromerig doorgebracht.

Zo aangenaam bij het fijne koppel i j.
Samen vormen zij de ij met de i van ik en de j van jij.