/ Cultuur

To 'dicht' or not to 'dicht'?

Zoals elk jaar sinds 2000 kunnen we ons de laatste donderdag van januari weer verheugen op gedichtendag (26/01/2017). Het is een dag waar iedereen wordt uitgenodigd om iets te organiseren of aan iets deel te nemen in het kader van de poëzie. Ook start deze donderdag de rest van Poëzieweek; een week die net zoals gedichtendag de poëzie centraal zet. Maar wat valt er nu concreet te beleven in onze schoolstad?

Evenementen

Op gedichtendag zelf kan je de dichterlijke meute terugvinden in het Conservatorium van Mechelen. Daar zal Kristien Hemmerechts (schrijfster van onder meer 'De vrouw die de honden te eten gaf') gastspreekvrouw zijn met ondersteuning van leerlingen van het conservatorium.

Op vrijdag 27 januari verplaatst de poëziemenigte zich dan weer naar de bibliotheek van Mechelen. Daar gaan verschillende woordkunstenaars, dichters, schrijvers en rappers zich namelijk verdiepen in 'poetry slam' (poëzie slag).

Zaterdag 28 januari moet u oppassen als u zich in het Mechelse bevindt, dan loopt het rijm- en dichtleger vrij rond! Die avond is er namelijk een rondleiding die alle belangrijke plekken van Herman de Coninck (dichter van onder meer 'Lenige Liefde') bezoekt onder begeleiding van Thomas Eyskens.

Op een rijtje

26/01/2017 van 19:30u, Kristien Hemmerechts, in het Conservatorium van Mechelen
27/01/2017 van 19:00u tot 21:30u, slam poetry, in de bib van Mechelen
28/01/2017 van 14:00u tot 15:00u, in de voetsporen van de Coninck, start aan de bib van Mechelen