/ Leerlingenraad

Tweedaagse leerlingenraad: sociaal ondernemen

Begin maart trok de leerlingenraad op tweedaagse naar Roosendael. Zoals steeds was de tweedaagse goed gevuld met vergaderingen en activiteiten. Na een korte receptie en speech van voorzitter Alexander Janssens kon de tweedaagse beginnen.

Dinsdagavond aangekomen, werd er een voorstelling gegeven van het huidige ERASMUS-project dat lopende is binnen onze school. Binnen dit project heeft onze school het thema ' sociaal ondernemen’ toegewezen gekregen en om ons sociaal ondernemerschap volgend jaar aan een aantal Europese scholen te tonen, willen we graag dat de ideeën van onze eigen leerlingen komen.

Later op de avond nam de leerlingenraad enkele oude ideeën terug onder de loep, met als doel enkele van deze vorm te geven. De avond werd afgesloten met een groepsbevorderend spel.

De volgende ochtend werd er volop nagedacht over mogelijke sociale projecten binnen onze eigen schoolomgeving. De leerlingen kwamen hier met verhelderende en innovatieve ideeën. De details vind je hier.

De tweedaagse werd afgesloten met een presentatie van Wouter Cauwenbergh, oprichter van CUBZZ, over verschillende vormen van sociaal ondernemerschap. Goede ideeën ontstaan bij iedereen in een school en deze geëngageerde leerlingen hebben hun creativiteit en innovatievermogen weeral getoond!