Dixit Open VLD aan Vlaams Belang: "En gij vindt iets aanstootgevend?"


Vorige week woensdag was er na de vermoeiende sportdagen van Colympia een iets rustigere activiteit voor de derde graad gepland: een politiek debat.

Politieke vorming is iets zeer belangrijk. In het latere leven zal je bijna iedere dag met politiek te maken hebben. Is het maar hoe duur je elektriciteit wordt of eerder hoelang je moet werken, het wordt allemaal politiek bepaald en het heeft een impact op je dagelijks leven.

Alle partijen die een significant deel van de kiezers bereiken, waren aanwezig: SPA, NVA, Open VLD, Groen, Vlaams belang en CD&V.

leerling Lara Pollet

De debatten, over het algemeen zeer interessant en aangewakkerd door vragen van de leerlingen zelf, gingen zeker niet alleen over saaie politieke materie; af en toe was er ook plaats voor een grapje. Zo vond op een bepaald moment de niet zo extreem rechtse vertegenwoordiger van Vlaams belang iets aanstootgevend voor moslims waarop zijn tegenstander antwoordde: “En gij vindt iets aanstootgevend voor moslims?”.

De verschillende partijen probeerden ons van hun gelijk te overtuigen maar uiteindelijk was het belangrijkste van die dag dat we zelf kritisch zouden gaan nadenken over de politieke materie en onze eigen mening daarover zouden gaan vormen.