/ Wedstrijd

Zesdejaars seminarie wiskunde behalen zilver in finale van 'Wiskunnend Wiske'

14 maart 2018. Deze dag is niet alleen de wereldwijde π-dag. Vanaf dit jaar is het ook de dag dat de gerenommeerde natuurkundige en kosmoloog Stephen Hawking het leven liet. Hij was bekend om zijn onderzoek naar zwarte gaten, maar ook door de rolstoel waarin hij een groot deel van zijn leven doorbracht door de ziekte ALS.

Laten we terug naar de essentie gaan. Op deze dag werd onze school door zes mensen vertegenwoordigd in de finale van ‘Wiskunnend Wiske’, een wedstrijd voor scholieren van de derde graad die gefascineerd zijn door wiskunde. Tom Verrydt, Hendrik De Mulder, Alessandro Marchese, Jone Liekens, Silke Van Poeyer en Thomas Dooms, die samen het seminarie voor acht uur wiskunde kozen, mochten naar de finale na een voorronde van drie intrigerende opdrachten. Hun leerkracht, meneer Wittocx, moest helaas wegens een programmeerwedstrijd verstek geven als begeleider, maar meneer Vervoort bleek een eervolle vervanger.

Onder de groepsnaam ‘Collaborerende collegekindjes’ trokken ze vol goede moed naar de VUB om de finale te spelen. Het was met zes opboksen tegen sterke ploegen van tien à twaalf personen, maar de teamspirit van onze collegekindjes was niet te evenaren. Eén puntje tekort voor goud, maar met een tweede plaats houden ze de eer van het Sint-Romboutscollege hoog. Ze gingen niet alleen met het zilver naar huis, maar ook met een nieuwe recordstand: nog nooit was onze school zo hoog geëindigd!

Een welverdiende proficiat!